Η ιαπωνική φίρμα δημοσιοποίησε λίγα ακόμα στοιχεία για την κορυφαία έκδοση του Civic, Type R, καθώς πλέον, ελάχιστος χρόνος απομένει μέχρι την πρεμιέρα του hot-hatch της Honda, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στο ελβετικό «floor» της 85ης διεθνούς έκθεσης της Γενεύης.

Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν το ανασχεδιασμένο και επιθετικό προφυλακτήρα ο οποίος έχει σχεδιαστεί προκειμένου «…να περιορίζει τους στροβιλισμούς του αέρα, γύρω από τους μπροστινούς τροχούς, να μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση, συμβάλλοντας παράλληλα σε σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Honda.

Tην εικόνα συμπληρώνει ένα splitter στο μπροστινό τμήμα, οι οπές απαγωγής αέρα στα μπροστινά φτερά για την ψύξη του συστήματος πέδησης, δια χειρός Brembo, με τετραπίστονες δαγκάνες και διάτρητα δισκόφρενα διάστασης 350 mm, που «κρύβονται» πίσω από τροχούς 19 ιντσών τροχούς με ζάντες ειδικά σχεδιασμένες για την συγκεκριμένη έκδοση. Παράλληλα, οι πρώτες εικόνες δίνουν το στίγμα των ξαναγραμμένων πλευρικών τμημάτων προς όφελος καλύτερης αεροδυναμικής.

Στο πίσω τμήμα αναμένεται μια μεγάλη αεροτομή ενώ πλήρως ανασχεδιασμένο θα είναι και το πάτωμα του αυτοκινήτου, περιορίζοντας τους στροβιλισμούς και καθοδηγώντας τον αέρα στον σπορ αεροδυναμικό διαχύτη.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αν και η Honda δεν αποκαλύπτει ακόμα την ισχύ του turbo τετρακύλινδρου κινητήρα με τον οποίο θα εξοπλίζεται το Type R, παραμένοντας στο «280 ίππους, τουλάχιστον», ανακοίνωσε ωστόσο, ότι η μέγιστη ταχύτητα του hot hatch θα ανέλθει σε 270 χλμ./ώρα «δίνοντας ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των εμπροσθοκίνητων ανταγωνιστών του».

auto.in.gr