Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Taxis» για την Υγεία εξήγγειλε ο Π.Κουρουμπλής

«Taxis» για την Υγεία εξήγγειλε ο Π.Κουρουμπλής

Ένα σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου του συστήματος Υγείας - τύπου taxis - εξήγγειλε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τόνισε ότι προέχει η σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες αλλά και η ριζική αλλαγή του μοντέλου πολιτικής φαρμάκου.

Ένα σύστημα τύπου taxis για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του συστήματος Υγείας εξήγγειλε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τόνισε ότι προέχει η σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες αλλά και η ριζική αλλαγή του μοντέλου πολιτικής φαρμάκου.

«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, ώστε η αποτελεσματικότητα τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα να γίνει πραγματικότητα», τόνισε ο υπουργός στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ανέφερε ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Μίλησε για πολλά μικρά και μεγάλα συμφέροντα που «ενδημούν στο χώρο». Μάλιστα, αναφερόμενος στις προμήθειες, έκανε λόγο για «πάρτι» κατ’ εξακολούθηση αναθέσεων τη τελευταία δεκαετία.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και ισότιμη πρόσβαση

Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Παραδέχτηκε ότι οι ελλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία των νοσοκομείων και ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο αυτής της χρονιάς θα προσληφθούν 1000 γιατροί, οι μονάδες υγείας θα στελεχωθούν με διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό μέσω της επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλάζει η πολιτική για το φάρμακο

Ο κ.Κουρουμπλής προανήγγειλε ριζική αλλαγή της πολιτικής φαρμάκου, με στόχο να γίνει η Ελλάδα χώρα επενδύσεων και φαρμακευτικής παραγωγής.
«Η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα θα έχει δύο στόχους. Πρώτον, την κάλυψη των αναγκών της χώρας και δεύτερον τη συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους επιστήμονες της πατρίδας μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024