Αντίδραση Κωνσταντοπούλου για έκδοση εγγράφων χωρίς την έγκρισή της
Αυστηρό μήνυμα για την τήρηση της νομιμότητας, απηύθυνε απόψε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι έχει ζητήσει την άρση συνεπειών ανυπόστατων εγγράφων που φέρονται ως εκδοθέντα «με εντολή Προέδρου», στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.
Αυστηρό μήνυμα για την τήρηση της νομιμότητας, απηύθυνε απόψε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι έχει ζητήσει την άρση συνεπειών ανυπόστατων εγγράφων που φέρονται ως εκδοθέντα «με εντολή Προέδρου», στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.
Κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Θα ήθελα στο όνομα της διαφάνειας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, να κάνω μια ανακοίνωση και προς τους βουλευτές και προς τους εργαζομένους του Κοινοβουλίου.
»Διαπίστωσα ότι έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν και έχουν επιδοθεί ενδεχομένως έγγραφα με ημερομηνίες 6 Φεβρουαρίου και 7 Φεβρουαρίου του 2015, φερόμενα ως εκδοθέντα με “εντολή Προέδρου” από διαφόρους προϊσταμένους Διευθύνσεων.
»Επειδή αυτά τα έγγραφα δεν έχουν εκδοθεί με εντολή Προέδρου και επειδή έχει καταστεί απολύτως σαφές στους καθ’ ύλην αρμοδίους και στον Γενικό Γραμματέα ότι θα πρέπει άμεσα να αρθούν όλες οι συνέπειες από την έκδοση ανυπόστατων εγγράφων, οφείλω να ενημερώσω το Σώμα και σας εγγυώμαι βέβαια ότι το Κοινοβούλιο από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, με κανόνες νομιμότητας, στους οποίους οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι, κυρίως όσοι έχουν την ευθύνη εργαζομένων και όσοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων