Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A4 2016: Με το… βλέμμα του μέλλοντος

Audi A4 2016: Με το… βλέμμα του μέλλοντος

Το γερμανικό sedan κάνει ένα ακόμα πέρασμα από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού προδίδοντας, μεταξύ άλλων και το σχεδιασμό των νέων τεχνολογίας LED φωτιστικών του σωμάτων.

Το Αudi A4 επιστρέφει με μια σειρά εικόνων του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου με καμουφλάζ, κάτω από το οποίο κρύβεται η τελική του μορφή.

Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, αρχικά ως sedan, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το φθινόπωρο του 2015.

Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιαστούν οι γνωστές Avant και Allroad εκδόσεις της νέας γενιάς του Α4, ενώ για πρώτη φορά στις επιλογές του θα συμπεριληφθεί και μια plug-in υβριδική έκδοσή του. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η Audi εξετάζει το ενδεχόμενο της αναβίωσης του RS4 ως sedan.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, το νέο Α4 αναμένεται να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος, αποκτώντας την απαραίτητη απόσταση από το A3 Sedan, ενώ θα υιοθετήσει και μια πιο coupe λογικής οροφή προς όφελος μιας δυναμικότερης παρουσίας.

Παράλληλα, οι νέες εικόνες του αποτελούν και την πρώτη ευκαιρία παρατήρησης των νέων και αιχμηρότερων φωτιστικών του σωμάτων τεχνολογίας LED.

Ανεξαρτήτως, των σχεδιαστικών του λεπτομερειών όπως είναι γνωστό, το νέο A4 θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Audi που θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα ΜLB Evo, μετά το Q7 το οποίο παρουσιάστηκε ήδη, από τα μέσα Ιανουαρίου, στην έκθεση του Detroit.

Χάρη στη νέα του αρχιτεκτονική η οποία αξιοποιεί ένα συνδυασμό υψηλής αντοχής χάλυβα με αλουμίνιο και συνθετικά υλικά –και- το νέο Α4 αναμένεται να περιορίσει το βάρος του έως και κατά 100 κιλά.

Χάρη στην ευελιξία της νέας του αρχιτεκτονικής δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα των εκδόσεων η οποία θα ακολουθήσει τα χνάρια της αντίστοιχης του Q7, ενώ τις επιλογές εναλλακτικών συνόλων θα συμπληρώσουν εκδόσεις φυσικού αερίου και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα εξοπλίσουν σύνολα από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου και θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το νέο Α4 θα είναι και πάλι κατά προτεραιότητα εμπροσθοκίνητο με την τετρακίνηση να εξακολουθεί να αποτελεί προαιρετικό στοιχείο, ενώ στις επιλογές του αναμένεται να προστεθεί και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει η πολλαπλών συνδέσμων εμπρός ανάρτηση με πέντε συνδέσμους ανά τροχό, ενώ στους πίσω τροχούς θα αξιοποιηθεί η ενεργή, ανεξάρτητη τραπεζοειδής ανάρτηση της Audi.

Στον gadget εξοπλισμό του νέου A4 δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της τελευταίας εκδοχή του συστήματος infotainment της Audi, MMI με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, με την πληθώρα εφαρμογών, το head-up display και ο εσωτερικός καθρέφτης όπου επίσης θα εμφανίζονται ορισμένες ενδείξεις, στοιχεία που θα συνδυαστούν με τις γνωστές προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και άνεσης της γερμανικής φίρμας και της premium κατηγορίας όπου ανήκει το γερμανικό μοντέλο.

AUTOMEDIA

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024