Πρώτη διαδήλωση στη Σουηδία για το ισλαμοφοβικό Pegida τη Δευτέρα
Στο κέντρο της πόλης του Μάλμε προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η πρώτη διαδήλωση του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida στη Σουηδία, λίγους μήνες μετά την εμφάνισή του στη Γερμανία τον περασμένο τον Οκτώβριο.
Στο κέντρο της πόλης του Μάλμε προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η πρώτη διαδήλωση του ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida στη Σουηδία, λίγους μήνες μετά την εμφάνισή του στη Γερμανία τον περασμένο τον Οκτώβριο.
Το Pegida «ζήτησε και έλαβε άδεια» για να διαδηλώσει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, ωστόσο «δεν πήρε άδεια για να πραγματοποιήσει πορεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Φέρστελ.
Η διαδήλωση θα αρχίσει στις 18:30 (19:30 ώρα Ελλάδας).
Εκκλήσεις για την πραγματοποίηση αντιδιαδήλωσης αναρτήθηκαν στο μεταξύ στο Facebook και το Twitter.
Το Pegida («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») ξεκίνησε από τη Γερμανία και έχει διαδοθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Δανία και η Νορβηγία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια



