Δεκάδες νεκροί σε σειρά εκρήξεων την Βαγδάτη
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Ιράκ. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μόλις λίγες ώρες πριν από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας που βρίσκεται σε ισχύ στη Βαγδάτη εδώ και χρόνια.
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Ιράκ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μόλις λίγες ώρες πριν από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας που βρίσκεται σε ισχύ στη Βαγδάτη εδώ και χρόνια.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο στην σιιτική περιοχή Νιού Μπάγκνταντ, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άτομα και να τραυματιστούν 50.
Λίγο αργότερα σημειώθηκαν άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις σε αγορές στη Βαγδάτη -η μία στο κέντρο της πόλης και η άλλη στα νοτιοδυτικά.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι επιθέσεις έχουν σχέση με την απόφαση για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Στην ιρακινή πρωτεύουσα ισχύει κάποια μορφή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από το 2003. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) βρίσκεται σε ισχύ εδώ και επτά χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις δύο επιθέσεις – Βαρύ το κατηγορητήριο
- Axios: H CENTCOM θα παρουσιάσει στον Τραμπ σχέδιο για σύντομο και ισχυρό πλήγμα κατά του Ιράν
- Πρωινό: Εννέα τροφές για ενέργεια όλη τη μέρα


