Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες: Ενωμένες ΗΠΑ και Ευρώπη για την Ουκρανία
«Αυτή είναι η στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να σταθούν μαζί, να σταθούν σθεναρά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να χαράξει εκ νέου τον χάρτη της Ευρώπης, διότι ακριβώς αυτό κάνει» δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ. Κατηγόρησε τον Βλ.Πούτιν ότι μιλά για ειρήνη ενόσω τα στρατεύματά του αναπτύσσονται στην Ουκρανία, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανό στρατιωτικό εξοπλισμό του Κιέβου εκ μέρους των ΗΠΑ.
«Αυτή είναι η στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να σταθούν μαζί, να σταθούν σθεναρά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να χαράξει εκ νέου τον χάρτη της Ευρώπης, διότι ακριβώς αυτό κάνει» δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι μιλά για ειρήνη ενόσω τα στρατεύματά του αναπτύσσονται στην Ουκρανία, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανό στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας εκ μέρους των ΗΠΑ όπως ζητά η κυβέρνηση στο Κίεβο.
«Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία μάχεται για την επιβίωσή της» δήλωσε ο Μπάιντεν κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «κλιμακώνει» την ένταση στη σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του Κιέβου και τον Βλαντιμίρ Πούτιν «ότι αγνοεί τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί».
«Ο πρόεδρος Πούτιν εξακολουθεί να ζητεί νέα ειρηνευτικά σχέδια την ώρα που τα στρατεύματά του αναπτύσσονται στην Ουκρανία, ενώ αγνοεί εντελώς όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα του, περιλαμβανομένων των ειρηνευτικών συμφωνιών» του Μινσκ, κατήγγειλε ο Μπάιντεν από τις Βρυξέλλες.
«Η Ρωσία εξακολουθεί να κλιμακώνει τη σύγκρουση στέλνοντας μισθοφόρους και άρματα μάχης» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και «σε μικρούς, πράσινους ανθρώπους χωρίς διακριτικά, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων».
Επίσης σημείωσε: «Αυτή είναι η στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να σταθούν μαζί, να σταθούν σθεναρά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να χαράξει εκ νέου τον χάρτη της Ευρώπης, διότι ακριβώς αυτό κάνει».
«Οπότε πρέπει να σταθούμε εμείς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σαν σύνολο στο πλευρό της Ουκρανίας αυτή την περίοδο. Η Ουκρανία χρειάζεται την οικονομική μας υποστήριξη και βοήθεια καθώς συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και μπροστά σε αυτή την σφοδρότατη στρατιωτική επίθεση προσπαθούν να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.
Πάντως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πιθανότητα οι ΗΠΑ να προσφέρουν όπλα στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον τω αυτονομιστών ανταρτών, κάτι που ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται ότι απλώς θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από το πετρελαϊκό σοκ που προκαλεί ο πόλεμος
- Βακτήριο που σχεδιάστηκε με ΑΙ παραβιάζει βασικό κανόνα της ζωής
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Η ιστορία του διαμαντιού Koh-i-Noor: Ο Μαμντάνι θα ζητήσει από τον Κάρολο να το επιστρέψει
- Τουρκία: Αγριογούρουνο έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο – Τραυμάτισε τρία άτομα
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442