Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015: η επόμενη γενιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015: η επόμενη γενιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης μπροστά στο ιστορικό ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου δόθηκε και φέτος το σύνθημα της έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Ολοκληρώνοντας έναν ολόκληρο αιώνα χαράς, πολιτισμού και διασκέδασης πέρσι, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός πολιτισμού και δημιουργίας, ο οποίος εμπλουτίζεται και ενισχύεται […]

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης μπροστά στο ιστορικό ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου δόθηκε και φέτος το σύνθημα της έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ολοκληρώνοντας έναν ολόκληρο αιώνα χαράς, πολιτισμού και διασκέδασης πέρσι, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένας θεσμός πολιτισμού και δημιουργίας, ο οποίος εμπλουτίζεται και ενισχύεται κάθε χρόνο. Το Ρέθυμνο, μέσα από αυτήν τη διοργάνωση, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει τη μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 φαίνεται ότι σπάει κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Οι καρναβαλικές ομάδες είναι 47 και τα άρματα 34, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα.

Στη φετινή διοργάνωση τα παιδιά και οι νέοι πρωταγωνιστούν. Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου ετοίμασαν μια μεγάλη έκπληξη για όλους. Έπειτα από πολλά χρόνια διοργανώθηκε στην παλιά πόλη και πάλι το Παιδικό Καρναβάλι, αναβίωση του παλιού ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Η συνδιοργάνωση ανήκει στην ομάδα που έχει αναλάβει το φετινό Κυνήγι Θησαυρού, τους Μαλαγάνες, και στο Δήμο Ρεθύμνης.

Μια ακόμη καινοτομία του φετινού προγράμματος είναι η Παιδική Νυχτερινή Παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθεί με ένα παιδικό πάρτι, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Νυχτερινή Παρέλαση των ομάδων, που θα φορούν στολές από προηγούμενα καρναβάλια.

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στην παλιά πόλη, στην πλατεία Μικρασιατών, θα διοργανωθεί πρώτη φορά ένα μεγάλο πάρτι. Πρόκειται για το «Cretan Party: A Night in Black». Το θέμα του πάρτι είναι η Κρήτη και οι θαμώνες του καλούνται να φορέσουν κάποιο μαύρο ρούχο, χαρακτηριστικό χρώμα της κρητικής ενδυμασίας. Στην πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο μπαρ, όπου θα σερβίρονται τσικουδιά, κρητικά κρασιά και κρητικά cocktails. Στα happenings της βραδιάς θα είναι η μουσική, αφού πρώτη φορά θα γίνει συνδυασμός ξένης σύγχρονης και κρητικής μουσικής.

Παραδοσιακά και αποκριάτικα δρώμενα σε όλη τη πόλη θα γίνουν όπως κάθε χρόνο και την Τσικνοπέμπτη (12/2). Πάρτι, ο μεγάλος Χορός των Ομάδων (6/2), το ιστορικό 26ο Κυνήγι του Θησαυρού (7-8/2), παλαιές ελληνικές καντάδες αλλά και παραδοσιακές κρητικές καντάδες θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγήσουν ντόπιους και επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς.

Μια απίθανη ποδηλατοβόλτα (19/2) θα συγκεντρώσει όλους τους φίλους του ποδηλάτου, που, μασκαρεμένοι οι ίδιοι και τα ποδήλατά τους, θα κάνουν την πιο τρελή, χρωματιστή και διασκεδαστική ποδηλατοβόλτα της χρονιάς γεμίζοντας τους δρόμους της παλιάς πόλης με κέφι και φαντασία, ποδήλατα και μασκαράδες.

Ο εορτασμός της Αποκριάς θα κορυφωθεί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων, το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και μια μεγάλη συναυλία στην παραλία (22/2), αλλά και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις με κούλουμα στην πόλη και τα χωριά του Ρεθύμνου την Καθαρά Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για κάθε ενέργεια που
γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώνικου Καρναβαλιού, με τις
ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από
ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του καρναβαλιού θα ανακυκλωθούν όσα υλικά δε θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, πληρώματα κ.λπ.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site rethymnocarnival.gr/

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024