Την εταιρεία ανάπτυξης δύο από τις καλύτερες δημιουργικές εφαρμογές για παιδιά στο iPad εξαγόρασε η… Google. H Launchpad Toys είναι η δημιουργός του Toontastic, μια εφαρμογής που επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν την ταμπλέτα για να σχεδιάσουν, να θέσουν σε κίνηση και να πουν την δική τους ιστορία κινουμένων σχεδίων. Η ίδια εταιρεία έχει αναπτύξει και το Telestory, μια εφαρμογή που επιτρέπει στα παιδιά να φτιάξουν την δική τους τηλεοπτική εκπομπή. Αμφότερες οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε από τον δικτυακό τόπο της Launchpad Toys. Παράλληλα, όλες οι εφαρμογές διατέθηκαν δωρεάν -αφορούν όμως μόνο κατόχους iPad.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Toontastic και το Telestory δωρεάν.

Δείτε επίσης το Telestory, την εφαρμογή για την δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών από τα παιδιά, η οποία επίσης διατίθεται δωρεάν μετά την εξαγορά της Google:

Η φιλοσοφία της Launchpad Toys είναι ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ -όπου εδρεύει- απειλούνται από την καθιστική ζωή μπροστά στην τηλεόραση και την υπερβολική χρήση tablet. Γι’αυτό, η εταιρεία αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη εφαρμογών που εμπλέκουν τα παιδιά σε μια δημιουργική απασχόληση που μπορεί να εξυπηρετήσει εκπαιδευτικούς, όσο και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Αυτή την φιλοσοφία φαίνεται ότι ασπάζεται και η Google.

  • Διαβάστε περισσότερα για την εκπαίδευση στο tech.in.gr αλλά και θέματα που αφορούν στα παιδιά.

In.gr Τεχνολογία