Τέσσερις νεκροί από όλμους στο νοσοκομείο του Ντονέτσκ
Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά πληροφορίες από πυρά πυροβολικού που έπληξαν τον εξωτερικό χώρο νοσοκομείου στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ουκρανική πόλη Ντονέτσκ. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός τραυματιών· ζημιές και σε παρακείμενα σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί ραγδαία, με τις μάχες μεταξύ ουκρανικού στρατού και φιλορώσων ενόπλων να συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του μετώπου.
Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά πληροφορίες από πυρά πυροβολικού που έπληξαν τον εξωτερικό χώρο νοσοκομείου στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ουκρανική πόλη Ντονέτσκ. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός τραυματιών· ζημιές και σε παρακείμενα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Η δημοτική αρχή των φιλορώσων στο Ντονέτσκ ανέφερε πως «οβίδα πυροβολικού χτύπησε νοσοκομείο της πόλης, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» -χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό θυμάτων.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο πηγές των αυτονομιστών ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εικόνες από το σημείο δείχνουν τρεις σορούς καλυμμένες με κουβέρτες έξω από το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αυτονομιστές μαχητές που φρουρούν το νοσοκομείο δεν υπήρξαν θύματα στο εσωτερικό του κτιρίου.
Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί ραγδαία, με τις μάχες μεταξύ ουκρανικού στρατού και φιλορώσων ενόπλων να συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του μετώπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπερτουρισμός: Σκηνές χάους σε Ποζιτάνο και Ρώμη
- Eνοχες για ανθρωποκτονία από αμέλεια Air France και Airbus για το αεροπορικό δυστύχημα του 2009
- AI: Η Ευρωπαϊκή Ένωση απλοποίησε τον αυστηρότερο νόμο – Τι άλλαξε και γιατί έχει σημασία
- Ξανά στον Ολυμπιακό ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ιταλού προπονητή
- ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
- Ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: Αναισθησιολόγος ζητά φακελάκι – Το βίντεο ντοκουμέντο

