Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σχέδιο για ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα

Την εισαγωγή ενιαίας κλίμακα για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ προωθεί τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα. Οι σχετικές εξαγγελίες αναμένονται να γίνουν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης και αποσκοπούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη πως οι έχοντες και κατέχοντες στην Ελλάδα θα φορολογούνται εφεξής όπως τους αναλογεί.

Την εισαγωγή ενιαίας κλίμακα για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ προωθεί τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

Οι σχετικές εξαγγελίες αναμένονται να γίνουν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης και αποσκοπούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη πως οι έχοντες και κατέχοντες στην Ελλάδα θα φορολογούνται εφεξής όπως τους αναλογεί.

Όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, η οποία θα διαθέτει πολλά κλιμάκια προκειμένου να διασφαλίζεται η προοδευτικότητα της φορολογίας. Οι δε ανώτατοι συντελεστές φορολόγησης των φυσικών προσώπων θα αυξηθούν άνω του υφιστάμενου 42%.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12.000 ευρώ με αύξηση 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο, ήτοι για τις οικογένειες με δύο παιδιά θα ανέρχεται σε 16.000 ευρώ και σε 19.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Ποσοστό των δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων που αναγνωρίζονται στη φορολογία φυσικών προσώπων θα αφαιρείται από τον φόρο και όχι από το εισόδημα, κάτι που σήμερα ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα, ενώ οι εκπτώσεις φόρου δεν γίνονται με τη χρησιμοποίηση σταθερών συντελεστών.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στοχεύει να αξιοποιήσει το Περιουσιολόγιο και στη βάση αυτή εξετάζει τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024