Κύπρος: Στις 50.000 οι άνεργοι τον Ιανουάριο
Σε πολύ ψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο τέλος Ιανουαρίου ανήλθαν στους 50.039. Πάντως έναντι του Δεκεμβρίου 2014 καταγράφει μικρή υποχώρηση 1,14%, ενώ σε ετήσια βάση μείωση κατά 4,56%.
Σε πολύ ψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο τέλος Ιανουαρίου ανήλθαν στους 50.039.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον πρώτο μήνα της χρονιάς μειώθηκε στα 45.839 άτομα σε σύγκριση με 46.364 τον Δεκέμβριο του 2014, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 1,14% ή 525 πρόσωπα λιγότερα.
Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2014, καταγράφηκε μείωση 2.744 ατόμων ή 5,2% στους εγγεγραμμένους άνεργους, σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, την ώρα που σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία σημειώθηκε πτώση 4,56% ή 2.187 λιγότερα άτομα.
Η υποχώρηση που καταγράφηκε αποδίδεται στο τομέα των κατασκευών, με τη μαζική φυγή επαγγελματιών ή εργαζομένων του κλάδου στο εξωτερικό, καθώς οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 1.336.
Παράλληλα στον κλάδο του εμπορίου, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 977, στον τομέα των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων υποχώρησαν κατά 820, στη μεταποίηση κατά 808, στις επαγγελματικές και τεχνικές δραστηριότητες κατά 352, στον τομέα της εκπαίδευσης μειώθηκαν κατά 305, ενώ όσον αφορά στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, παρουσιάστηκε μείωση 461 ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442