Το Ποτάμι: Διαπραγμάτευση με καθαρές κουβέντες
Καθαρές κουβέντες κι όχι τεχνάσματα απαιτούνται στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με την οποία χαιρετίζει «τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη- Τσακαλώτου για την αντιμετώπιση του χρέους, σαν μια προσέγγιση προς τη λογική».
Καθαρές κουβέντες κι όχι τεχνάσματα απαιτούνται στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με την οποία χαιρετίζει «τιςνέεςδηλώσεις Βαρουφάκη- Τσακαλώτου για την αντιμετώπιση του χρέους, σαν μια προσέγγιση προς τη λογική».
«Συνιστούμε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως εν όψει των αυριανών συναντήσεων με Σόιμπλε και Ντράγκι, να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προτάσεις του,απαλλάσσοντάς τες από τεχνάσματα χρηματοοικονομικής μηχανικής» προσθέτει.
Για το Ποτάμι, οι προτάσεις γιαομόλογα στο διηνεκές μπορεί να ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ στο «εσωτερικό μέτωπο», αλλά στην πράξηκαθυστερούν τη συζήτηση και απομακρύνουν τη συμφωνία με τους εταίρους.
«Είναι καλό που οι “διαπραγματευτές” του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψαν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, όπως “ονομαστική περικοπή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους” αλλά αυτό πρέπει να γίνει ακόμη πιο σαφές» υπογραμμίζει το Ποτάμι και προτείνει ως στόχο: Σταθερά χαμηλά επιτόκια για τα διμερή δάνεια, δραστική επιμήκυνση, επαρκής περίοδος χάριτος και κυρίως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2% για να εξασφαλιστούν αναπτυξιακοί πόροι.
Η ανακοίνωση του Ποταμιού επισημαίνει ότι «αυτό το οποίο θα κρίνει οριστικά τη διαπραγμάτευση και το μέλλον μας, είναι ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει η πατρίδα μας και όχι εύκολες υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο, ούτε αναβολή των λιγοστών επενδυτικών δραστηριοτήτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η γενιά του αλγορίθμου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διαλύει την καριέρα των νέων
- Εσύ θα εμπιστευόσουν την τεχνητή νοημοσύνη να σου βρει τον έρωτα;
- Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Απαιτούν πρόωρες εκλογές
- Λίβανος: Νέα εντολή εκκένωσης εξέδωσε το Ισραήλ – Ετοιμάζει επιθέσεις βόρεια του ποταμού Λιτάνι
- Airbnb: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για αδήλωτα εισοδήματα
- Φρανκ Σινάτρα: Μετέφερε 1 εκατ. δολάρια για τη σιωνιστική πολιτοφυλακή Χαγκανά στο Ισραήλ αποκάλυψε η κόρη του


