Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Polo SUV: Επί νέας SUV βάσης

VW Polo SUV: Επί νέας SUV βάσης

Στην SUV κατηγορία στοχεύουν τα επόμενα βήματα της γερμανικής φίρμας ξεκινώντας από ένα νέο entry-level μοντέλο που θα βασιστεί στο Polo και θα πλαισιώσει τα νέα Tiguan και Touareg, αποτελώντας μόνο την αρχή για την ολοένα πολυπληθέστερη SUV γκάμα της VW.

Ένα νέο μικρό SUV φέρεται να ετοιμάζουν οι Γερμανοί και το οποίο θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του νέου Polo.

To νέο SUV που δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα, θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan και θα βασιστεί σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πολυχρηστικής πλατφόρμας του ομίλου VW, MQB. Από την ίδια αρχιτεκτονική θα προκύψει και το πρώτο SUV της Seat το οποίο έχει ανακοινωθεί για το 2016, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και η Skoda.

«Ένα crossover κατηγορίας B φαίνεται να ταιριάζει πολύ καλά στη γενναιόδωρη γκάμα μας», δήλωσε ο Dr. Heinz-Jakob Neuser, υπεύθυνος τεχνολογικής εξέλιξης στην VW.

«Στο μέλλον θα έχουμε τουλάχιστον ένα SUV σε κάθε κατηγορία –ξεκινώντας από την κορυφή της γκάμας και το Touareg έως μοντέλα με αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB όπου θα συμπεριληφθούν ένα Golf SUV και ένα Polo SUV. Οι βασικές αγορές για το Polo SUV θα είναι η Ευρώπη, η Κίνα και η Νότια Αμερική».

Εξάλλου η VW δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε μια κατηγορία η οποία μετράει ολοένα και περισσότερους εκπροσώπους με φόντο την επικείμενη άφιξη μοντέλων όπως το Mazda CX-3 και το Honda HR-V αλλά και τη δεδομένη αποδοχή του Nissan Juke.

Η πρώτη κίνηση έχει ήδη γίνει, ξεκινώντας από την παρουσίαση του T-ROC concept στην έκθεση της Γενεύης το 2014, το οποίο και θα αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση για το νέο μικρό SUV της VW.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν SUV σαν τρελές αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ετοιμάσουμε το νέο Tiguan και ένα μεσαίου μεγέθους SUV, και από εκεί και έπειτα υπάρχει χώρος να γεμίσουμε τα κενά, είτε πρόκειται για μοντέλα που θα κοστολογηθούν ακριβότερα ή φθηνότερα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στις επιταγές της αγοράς και στο τι επιθυμούν οι καταναλωτές σε κάθε κατηγορία», επεσήμανε ο επικεφαλής της VW για τις ΗΠΑ, Michael Horn επιβεβαιώνοντας τις πληθωρικές προθέσεις της φίρμας σε ό,τι αφορά την ολοένα και πιο δημοφιλή SUV κατηγορία.

Ό,τι και να επακολουθήσει, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προτεραιότητα ενός νέου SUV βασισμένου στο Polo. To νέο μικρό SUV θα ακολουθήσει τα νέα Tiguan και Touareg τα οποία αναμένονται μέσα στο 2016, ενώ έπονται δύο ακόμα SUV προτάσεις με αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB, ένα μεγάλο επταθέσιο το οποίο έχει δώσει το στίγμα του μέσω του πρωτότυπου CrossBlue Concept και ενός μεσαίου coupe SUV το οποίο ανέλαβε να συστήσει το Cross Coupe GTE concept που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση του Detroit.

Βέβαια, όπως σημειώνουν στελέχη της VW τόσο η έκδοση παραγωγής του CrossBlue Concept όσο και του Cross Coupe GTE θα έχουν ως πρωταρχική στόχευση τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι ευρωπαϊκές τους προοπτικές.

Επίσης όπως σημειώνει ο H.J.Neuser, αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω SUV σχέδια των Γερμανών εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατασκευής ενός ακόμα μικρότερου εκπροσώπου του είδους, βασισμένου στο VW up! το οποίο περιμένει να πάρει το πράσινο φως με βάση το κατά πόσο μπορεί να «σταθεί» ως παγκόσμιο μοντέλο.

Auto Express

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024