Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκκενώσεις χωριών, κατολισθήσεις, συσσωρεύσεις υδάτων και διακοπή κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες, καθώς και σε σημείο της σιδηροδρομικής διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ήπειρος και η Ευρυτανία, σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αιτωλοακαρνανία, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για τον Έβρο.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκκενώσεις χωριών, κατολισθήσεις, συσσωρεύσεις υδάτων και διακοπή κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες, καθώς και σε σημείο της σιδηροδρομικής διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ήπειρος και η Ευρυτανία, σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Έβρου.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, ενώ φόβοι εκφράζονται και για το γεφύρι της Αρτας. Πολλά χωριά στην περιοχή της Αρτας εκκενώθηκαν προληπτικά.

{{{ map }}}Προβλήματα και στην Ευρυτανία, όπου εκκενώθηκε το χωριό Κρίκελλο του δήμου Καρπενησίου, λόγων επικίνδυνων κατολισθήσεων. «Ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου», ανέφερε ο περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα. Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.

Εκτεταμένες καταστροφές έχουν προκληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έχουν αποκλειστεί κοινότητες στους δήμους Θέρμου και Ναυπακτίας, ενώ στον δρόμο από Θέρμο προς Αγιο Θεόδωρο, υπάρχουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστάλησαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και των δημοτικών ενοτήτων Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλήνης του δήμου Ναυπακτίας και των τοπικών κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου του δήμου Μεσολογγίου.

Αίτημα για άμεση κήρυξη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δημοτικού διαμερίσματος Πλάκας Καλαβρύτων, υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες και εξακολουθούν να συνεχίζονται, απειλώντας το χωριό.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων προβλήματα σημειώθηκαν στα οδικά δίκτυα σε Ροδόπη, Κικλίς, Καστοριά, Τρίκαλα, Ευρυτανία και Αχαΐα.

«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη μεγάλη κακοκαιρία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωσης της ευρείας σύσκεψης για τις πλημμύρες που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. «Πρώτο καθήκον σήμερα είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες και αύριο καθήκον μας θα είναι να αποκαταστήσουμε της ζημιές» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλιμάκια των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, καθώς και κλιμάκιο τεχνικών, μετέβησαν στην Ήπειρο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Παράλληλα, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας με τον γγ Σεραφείμ Τσόκα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου μετέβησαν στην Αρτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024