Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν αποκλεισμένοι κάτοικοι της ορεινής Ναυπακτίας

Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν αποκλεισμένοι κάτοικοι της ορεινής Ναυπακτίας

Αποκλεισμένοι από την Κυριακή παραμένουν, λόγω κατολισθήσεων, οι περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά στην ορεινή Ναυπακτία. Συνεργεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο.

Αποκλεισμένοι από την Κυριακή παραμένουν, λόγω κατολισθήσεων, οι περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά στην ορεινή Ναυπακτία.

Συνεργεία της περιφέρειαςΔυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναμένεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλεπά και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου.

Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλεπάς που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλεπά από τρία διαφορετικά σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη το κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, στις δημοτικές ενότητες Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας, παραμένουν αποκλεισμένες 14 κοινότητες, ενώ στον δήμο Θέρμου, η οδική πρόσβαση προς τις τοπικές κοινότητες, γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον κάμπο Στράνωμα, αφού λόγω της υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού έχουν πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα, χωρίς όμως να κινδυνεύουν ζωές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024