Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη
Εικόνα σύγκρουσης και ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την οποία ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση του προγράμματος, ούτε να συνεργαστεί με την τρόικα.
«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.
Ο βρετανικός Guardian αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ:
«Η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα τελείωσε με μία απίστευτη αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης τον πάγωσε με τη δήλωση για την τρόικα. Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, ενώ έσκυψε εμπρός και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε. Ένας υπάλληλος του υπουργείο Οικονομικών που στεκόταν πίσω μου μονολόγησε «Ω, Θεέ μου». Άλλος είπε «αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ώρα να μαζέψω τις βαλίτσες μου». Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορούσε σχεδόν να νιώσεις την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.»
Η ανταποκρίτρια τηςElPaisστην Αθήνα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των δανειστών, επικαλούμενη τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι δεν αναγνωρίζει ως συνομιλητή την τρόικα.
Η πορτογαλικήJornaldoNoticias, αναφέρει ότι η Αθήνα απορρίπτει την τρόικα ως συνομιλήτρια, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ένταση που επικρατούσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του πρόεδρου τουEurogroup.
«Η Ελλάδα πάει για πρόβλημα ρευστότητας το Μάρτιο, λέγοντας στην ΕΕ ότι τελειώσε» είναι ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του Bloomberg. Όπως σημειώνει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, η άρνηση της Αθήνας σε παράταση του προγράμματος βάζει την κυβέρνηση σε τροχιά να μπει στο Μάρτιο χωρίς οικονομική υποστήριξη, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο – Μηνύματα Ανδρουλάκη στο εσωτερικό και ανακοίνωση «κυβερνητικής ομάδας»
- Συνταγή: Αραβική με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού
- Ανοιχτή πληγή για το Μαξίμου οι υποκλοπές – Μπαίνουν στην εξίσωση για πρόωρες εκλογές
- Μαρούσι: Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα της Περιφέρειας
- Ανεβαίνει η θερμοκρασία, συννεφιά και βροχές στα ορεινά
- Πανελλαδικές 2026: Σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
- Η άσκηση pilates που αλλάζει τα πάντα σε δύο λεπτά
- Μεταμόσχευση νεφρού με τη χρήση αντισωμάτων CAR-T σε τρεις ασθενείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)










































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442