Σκληρή κριτική από το Ποτάμι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Υγεία
Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Δημόσιας Υγείας, «οι ανασφάλιστοι ήδη καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη». «Επίδειξη λαϊκισμού» η εξαγγελία για την κατάργηση του 5ευρου και του ενός ευρώ.
Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί».
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, «η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη».
«Το σωστό θα ήταν να φροντίσουν να εξαλειφθεί άμεσα η γραφειοκρατία και η διοικητική ανεπάρκεια που ταπεινώνει και δυσκολεύει τους ήδη δικαιούχους ανασφάλιστους» προσθέτει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, το Ποτάμι σημειώνει ότι μεσοπρόθεσμα θα έπρεπε «να ασχοληθούν με την, έστω σταδιακή, κατάργηση των εισφορών υγείας και την κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού με το πακέτο παροχών του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό».
Ως «επίδειξη λαϊκισμού» χαρακτηρίζεται η εξαγγελία της κατάργησης των πέντε ευρώ «που σπανίως εισπράττονταν και του ενός ευρώ ανά συνταγή» ενώ για την τρίτη εξαγγελία περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, υποστηρίζεται ότι «σημαίνει απλώς άγνοια των σχετικών μεγεθών, αλλά και του κινδύνου να μείνει ο κόσμος χωρίς φάρμακα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα