
Στα 30 δολάρια το βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να μειώνονται και ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 30 δολάρια το βαρέλι, διατύπωσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group Γκάρυ Κον σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.
Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να μειώνονται και ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 30 δολάρια το βαρέλι, διατύπωσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group Γκάρυ Κον σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.
Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε εκ νέου χθες μετά τις δηλώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός δεν σχεδιάζει να μεταβάλει τα επίπεδα της παραγωγής παρά τη ραγδαία υποχώρηση των τιμών.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι τόνισε ότι οι τιμές ίσως έχουν φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο ενώ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη μείωση των επενδύσεων για την εξόρυξη «μαύρου χρυσού» θα μπορούσε να εκτοξεύσει την τιμή στα 200 δολάρια το βαρέλι μελλοντικά.
Στα συμβόλαια για παραδόσεις Μαρτίου, η τιμή του μπρεντ έφτασε τα 47,96 δολάρια το βαρέλι στις 09:00 ώρα Ελλάδας ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού για παραδόσεις στο ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκε στα 45,26 δολάρια το βαρέλι.
Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group τόνισε στο CNBC πως οι καταναλωτές και οι παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις από ό, τι ήταν τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ενδεικτικώς πως οι καταναλωτές είναι πολύ πιο επιθετικοί στις αγορές αντιστάθμισης από ό, τι στο παρελθόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας



