Να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες κάλεσε τον Τσίπρα ο προέδρος της ΕΕ
Εξ ονόματος της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεγχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας και εξέφρασε την προσδοκία του για στενή συνεργασία. Ο κ. Τουσκ κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες πριν από την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλες στις 12 Φεβρουαρίου.
Εξ ονόματος της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεγχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας και εξέφρασε την προσδοκία του για στενή συνεργασία.
Ο κ. Τουσκ κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες πριν από την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου.
Called & congratulated new Greek PM @atsipras on elections & invited him to Brussels ahead of 12 February #EUCO
— Donald Tusk (@eucopresident) January 26, 2015
Αναλυτικά, το συγχαρητήριο μήνυμα του Ντ.Τουσκ έχει ως εξής:
«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του σήμερα ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας από την πρώτη μέρα της κρίσης και με προσήλωση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να βάλει την οικονομία της σε μία βιώσιμη πορεία.
Προσδοκώ μια πολύ στενή συνεργασία με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας και αναμένω να τον καλωσορίσω στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τις δηλώσεις Τραμπ για επιδίωξη συμφωνίας με την Τεχεράνη
- Το Ιράν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες, λέει ο Αραγτσί
- Βενεζουέλα και Δομινικανή Δημοκρατία αποκαθιστούν τις προξενικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές συνδέσεις
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών