Διακυμάνσεις και νευρικότητα στην αγορά ομολόγων
Διακυμάνσεις καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά το άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να υποδέχονται επιφυλακτικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αν και υποχώρησε έως το 8,5% στο άνοιγμα των συναλλαγών εν συνεχεία ανήλθε στο 8,9%, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,08% από 9,2%, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,756% από 10,01% στο άνοιγμα των συναλλαγών.
Διακυμάνσεις καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατά το άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να υποδέχονται επιφυλακτικά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αν και υποχώρησε έως το 8,5% στο άνοιγμα των συναλλαγών εν συνεχεία ανήλθε στο 8,9%, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,08% από 9,2%, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,756% από 10,01% στο άνοιγμα των συναλλαγών. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 9,1%.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι ενδεικτικό ενός ευρύτερου πολιτικού φαινομένου στην Ευρώπη που περιλαμβάνει την αύξηση των ποσοστών των μη-παραδοσιακών κομμάτων. Τροφοδοτείται δε από τις ανησυχίες σχετικά με τα απογοητευτικά επίπεδα ανάπτυξης, την ανεργία και άλλα κοινωνικά ζητήματα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι για να περιορισθούν οι κίνδυνοι και η αυξημένη μεταβλητότητα ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι η χαλάρωση της λιτότητας θα συνοδευτεί από μια μεγάλη ώθηση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι η ελάφρυνση του χρέους θα επιδιωχθεί με τάξη τρόπο, και ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τη Γερμανία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμίν Γιαμάλ: Διακοπές στην Ελλάδα με τη νέα του σύντροφο για τον σταρ της Μπαρτσελόνα (vid)
- Έρευνα: Πώς ο τρόπος που γράφουν οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποκαλύψει γνωστική έκπτωση
- Αντιδήμαρχος Αλίμου: Η πόλη δεν είναι ούτε εργοτάξιο ούτε δωρεάν χωματερή ανακαινίσεων
- Emily in Paris: Από την καρτ ποστάλ στη συνάντηση στη Μύκονο – Αγκαλιές, φιλιά, γέλια
- Ευρώπη: Σιωπηλό πραξικόπημα στα σούπερ μάρκετ – Ποιους εργαζόμενους αντικαθιστά η Τεχνητή Νοημοσύνη
- O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα πριν το Final-4 του πόλο
- Πόρτο Ράφτη: Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ με φορτηγό – Άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα
- Ουκρανία: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442