Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στο Σάο Πάολο για το αυξημένο εισιτήριο στις δημόσιες μεταφορές

Επεισόδια στο Σάο Πάολο για το αυξημένο εισιτήριο στις δημόσιες μεταφορές

Χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ έκανε η αστυνομία του Σάο Πάολο προκειμένου να διαλύσει μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ενώ τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ έκανε η αστυνομία του Σάο Πάολο προκειμένου να διαλύσει μια ακόμη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση πήραν μέρος περισσότεροί από 15.000 άνθρωποι. Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε λόγο για 1.200 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ενώ τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Οι Αρχές κινητοποίησαν πάνω από 1.100 αστυνομικούς για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε με πρωτοβουλία του κινήματος «Passe Livre», το οποίο ζητεί δωρεάν μεταφορές.

Στις 10 Ιανουαρίου, μια παρόμοια κίνηση είχε συγκεντρώσει περίπου 30.000 άτομα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία από τις αρχές Ιανουαρίου στο Σάο Πάολο αυξήθηκε από 3 ρεάλ σε 3,50 ρεάλ (περίπου 1,2 ευρώ), ενώ ο πληθωρισμός στη διάρκεια του έτους ήταν 6,4%. Τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η Βραζιλία είχε βρεθεί σε κλοιό μαζικών διαδηλώσεων με κυρίαρχο αίτημα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024