Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ιστορική η απόφαση της Κυριακής

Τσίπρας: Ιστορική η απόφαση της Κυριακής

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι συνέχεια της τραγωδίας και των θυσιών χωρίς αντίκρυσμα ή επιστροφή της ελπίδας, είπε ο Αλεξης Τσίπρας, μιλώντας για ιστορική απόφαση στην εισαγωγή του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Η 26η Ιανουαρίου, αν το επιλέξουν οι πολίτες, μπορεί να αποτελέσει «ιστορικό ορόσημο» είπε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία αλλά δεν την έχει κατακτήσει ακόμη, και αυτό είναι το διακύβευμα.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι συνέχεια της τραγωδίας και των θυσιών χωρίς αντίκρυσμα ή ύπαρξη διεξόδου, επιστροφή της ελπίδας, της ανάπτυξης, της κανονικότητας και της Δημοκρατίας, είπε ο Αλεξης Τσίπρας, μιλώντας για ιστορική απόφαση που καλείτει να πάρει ο ελληνικός λαός την Κυριακή, κατά την εισαγωγή του πριν τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίς το απόγευμα στο Ζάππειο.

«Πολλοί είπαν ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι η κρισιμότερη από τη μεταπολίτευση και μετά και ίσως να έχουν δίκιο. Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του, καλείται να αποφασίσει μπροστά σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Αν θα συνεχιστεί αυτή η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, εάν θα συνεχιστεί ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα, εάν θα συνεχιστεί ο δρόμος της καταστροφής και της λιτότητας, ή θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, ανόρθωση της οικονομίας, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αν θα επιστρέψει δηλαδή στη χώρα μας η κανονικότητα και η Δημοκρατία. Πιστεύω ότι είναι μια ιστορική απόφαση. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα και σε ένα κρίσιμο ιστορικό ραντεβού».

Η 26η Ιανουαρίου, αν το επιλέξουν οι πολίτες, μπορεί να αποτελέσει «ιστορικό ορόσημο» είπε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία αλλά δεν την έχει κατακτήσει ακόμη, και αυτό είναι το διακύβευμα.

Όπως τόνισε: «την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, την καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή την έχουμε ανάγκη. Την έχουμε ανάγκη όχι για να χτίσουμε κι εμείς μια αυτοδυναμία αλαζονείας και επιστροφής στο κομματικό κράτος, όπως έκαναν τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες 10ετίες. Την έχουμε ανάγκη για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα. Την έχουμε ανάγκη διότι μας περιμένει ένας δρόμος ανηφορικός, έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Δεσμεύσεις μεγάλων συγκρούσεων μέσα και έξω από τη χώρα».

» Οι συγκρούσεις αυτές με το κράτος της διαπλοκής, οι συγκρούσεις αυτές με τα μεγάλα συμφέροντα, απαιτούν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ισχυρή δύναμη. Κυρίως όμως η ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη που πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση απαιτεί μια καθαρή εντολή που δεν θα νοθεύεται μέσα στη Βουλή από την ανάγκη στήριξης σε δυνάμεις του χθες, σε δυνάμεις που έχουν κάθε λόγο να θελήσουν να βάλουν τρικλοποδιά στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών και σε όλη την επόμενη πορεία, αδιαφορώντας εάν αυτή η αποσταθεροποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, αποσταθεροποιεί και υπονομεύει την ίδια τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία για την προεκλογική τακτική που ακολούθησε. «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επέλεξαν να κρυφτούν σε μισοσκότεινες αίθουσες και σε τηλεοπτικούς μονολόγους και σε μοντάζ. Επέλεξαν να κρυφτούν ακριβώς επειδή δεν είχαν επιχειρήματα. Επέλεξαν να κρυφτούν διότι η επικοινωνιακή τους στρατηγική ήταν αυτή του φόβου και του τρόμου. Ο φόβος όμως τελείωσε. Ο φόβος ανήκει στο παρελθόν» τόνισε.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024