Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ
Με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κατέρχονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τη συμμετοχή του Γιάννη Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και 20 υποψηφίων σε 17 περιοχές της Ελλάδας.
Με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κατέρχονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τη συμμετοχή του Γιάννη Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και 20 υποψηφίων σε 17 περιοχές της Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν, οι Οικολόγοι Πράσινοι έκαναν την επιλογή αυτή θεωρώντας την ως τη μοναδική και καθαρή στάση ευθύνης για την Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα. «Αξιολογώντας τις εκλογές αυτές ως το πρώτο βήμα για μια εναλλακτική πορεία της χώρας, έξω από τη μέγγενη των μνημονίων, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με παράλληλη ανασύσταση του κοινωνικού της ιστού και την προστασία των κοινών αγαθών» σημειώνουν και καλούν τους πολίτες να τιμήσουν την επιλογή αυτή.
Βασικοί άξονες της πολιτικής τους είναι:
1- Να μπει η χώρα σε δρόμο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
2- Να βλέπει η χώρα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον όχι ως πολυτέλεια αλλά ως όρο για την οικονομική εξυγίανση.
3- Να ενισχύσει η χώρα τη δημοκρατία και τους θεσμούς και να στηρίξει αντίστοιχες προσπάθειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ