Νέα συνάντηση των ΥΠΕΞ για την ουκρανική κρίση στο Βερολίνο
Νέος γύρος συνομιλιών για τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το απόγευμα της Τετάρτης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας.
Νέος γύρος συνομιλιών για τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το απόγευμα της Τετάρτης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Η εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, το οποίο ανέφερε πως αυτή τη φορά, η Ουκρανία και η Ρωσία ζήτησαν τη σύγκληση της συνόδου.
Οι δύο χώρες, ανέφερε η εφημερίδα, θέλουν να συζητήσουν τρόπους να αποκλιμακωθεί η βία που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία.
Έπειτα από αντίστοιχη συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο την περασμένη Δευτέρα, η ομάδα επαφής των τεσσάρων κρατών είχε ακυρώσει τους σχεδιασμούς για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής, εξαιτίας της έλλειψης προόδου όσον αφορά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Ο πόλεμος ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τους αυτονομιστές φιλορώσους αντάρτες στο Ντονμπάς ξέσπασε λίγο καιρό αφότου η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Η ουκρανική κρίση έχει πυροδοτήσει την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τους αντάρτες και ότι έχει στείλει άνδρες των ενόπλων δυνάμεών της στο ουκρανικό έδαφος, γεγονός που η Ρωσία αρνείται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)









![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442