Κάτω από τα 49 δολάρια το πετρέλαιο μετά τις προβλέψεις του ΔΝΤ
Η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιούνταν την Τρίτη κάτω από τα 49 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015. Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες μέλη του ΟΠΕΚ είπαν ότι αφήνουν την τιμή του πετρελαίου να διαμορφωθεί ελεύθερα ελπίζοντας ότι οι χαμηλές τιμές θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης μακροπρόθεσμα.
Η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιούνταν την Τρίτη κάτω από τα 49 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015, όπως αναφέρει το Reuters.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3,5% το 2015 και στο 3,7% το 2016, χαμηλότερα κατά 0,3% και για τα δύο έτη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή του.
Η τιμή του brent διαμορφωνόταν στα 48,84 δολάρια το βαρέλι.
Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες μέλη του ΟΠΕΚ είπαν ότι αφήνουν την τιμή του πετρελαίου να διαμορφωθεί ελεύθερα ελπίζοντας ότι οι χαμηλές τιμές θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης μακροπρόθεσμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού – Ταυτοποιήθηκε 39χρονος δράστης
- Ενώσεις Καταναλωτών: Ως 20% ευρώ ακριβότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 110-66: Εύκολη νίκη των «πράσινων» με εμφάνιση-ρεκόρ του Ρογκαβόπουλου
- Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η γραμμή των τρένων στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι – Λάρισα
- Δημογραφικό: Η πληθυσμιακή πυραμίδα Ελλήνων και αλλοδαπών – Γεννήσεις, θάνατοι και το κρίσιμο 7,1%
- Τέλος το κρυφτό: Τζίτζι Χαντίντ και Μπράντλεϊ Κούπερ στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη


