Το Βέλγιο ζητά την έκδοση υπόπτου για τρομοκρατία που συνελήφθη στην Ελλάδα
Νέα τροπή πήρε το βράδυ της Κυριακής η υπόθεση του Αλγερινού που προσήχθη από την ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με ένα ακόμα άτομο από το Παγκράτι. Ενώ αρχικά οι Βέλγοι είχαν ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι την κράτησή του, αργότερα επανήλθαν ζητώντας την σύλληψη και την έκδοση του υπόπτου για πιθανή σχέση με σχέδιο τζιχαντιστών να επιτεθούν στη βελγική αστυνομία.
Νέα τροπή πήρε το βράδυ της Κυριακής η υπόθεση του Αλγερινού που προσήχθη από την ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με ένα ακόμα άτομο από το Παγκράτι. Ενώ αρχικά οι Βέλγοι είχαν ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι την κράτησή του, αργότερα επανήλθαν ζητώντας την σύλληψη και την έκδοση του υπόπτου για πιθανή σχέση με σχέδιο τζιχαντιστών να επιτεθούν στη βελγική αστυνομία.
Το μεσημέρι της Κυριακής, αφού είχαν διερευνηθεί όλα τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές για τον Αλγερινό, ηλικίας 31 ετών, η βελγική εισαγγελία απάντησε εγγράφως ότι δεν προκύπτει σχέση με την ομάδα τζιχαντιστών και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.
Οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους προσαχθέντες, κράτησαν όμως τον 31χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλα τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του.
Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Αλγερινού, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τηλεφωνήσει σε άτομα που σχετίζονται με την ομάδα τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο.
Και ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν, οι βέλγοι εισαγγελείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές ζητώντας την σύλληψη και την έκδοσή του.
«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.
Ο ύποπτος τελικά συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα εφετών αύριο. Παράλληλα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο.
Διαβάστε επίσης:
- «Δεν έχουν σχέση» με τον πυρήνα στο Βέλγιο οι προσαχθέντες στην Αθήνα
- Ο μαροκινής καταγωγής «εγκέφαλος» που φέρεται να έκανε τηλεφωνήματα από Ελλάδα
- Σήμα της Eurpol στην ΕΛΑΣ για επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Bridgerton και The Sims 4 ενώνουν τις δυνάμεις τους: Νέα δωρεάν αντικείμενα, ρούχα και αίθουσες χορού
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το τέταρτο παιχνίδι των πλέι οφ
- Η Ουάσινγκτον καλεί το Ιράν να αποφυλακίσει τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Σύγκρουση τζετ σκι με φάλαινα στον Καναδά – Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός [βίντεο]
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 81-87: Στο Final-4 οι Μαδριλένοι και… περιμένουν τον Παναθηναϊκό
- Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 12χρονο μετά το πολύωρο χειρουργείο – Πώς συνέβη το ατύχημα με το πατίνι