Τουρκία: Έρευνα κατά της Cumhuriyet για δημοσίευση σκίτσων της Charlie Hebdo
Εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη διέταξαν να ξεκινήσει έρευνα κατά της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet για τη δημοσίευση σκίτσων του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, ανέφερε το δίκτυο NTV.
Εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη διέταξαν να ξεκινήσει έρευνα κατά της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet για τη δημοσίευση σκίτσων του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, ανέφερε το δίκτυο NTV.
Την Τετάρτη η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο τυπογραφείο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet.
Τουρκικό δικαστήριο είχε δώσει εντολή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Τουρκίας να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε όσες ιστοσελίδες παρουσιάζουν το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με το σκίτσο του Μωάμεθ.
Σελίδα στο Facebook καλούσε τους μουσουλμάνους να «εισβάλουν» στην εφημερίδα και συνοδεύεται από το σύνθημα: «Κατάρα στο Charlie. Κατάρα στους εγχώριους Γάλλους».
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε ως «ανοιχτή πρόκληση» την έκδοση του τεύχους των επιζώντων της Charlie Hebdo.
«Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει ελευθερία να προσβάλεις» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την τιμή του προφήτη με τον ίδιο τρόπο που είμαστε αποφασισμένοι στη στάση μας κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ
- Έκαναν ταχυδρομικές παραγγελίες ναρκωτικών από το εξωτερικό – Συνελήφθησαν 45χρονος και ένας ανήλικος
- Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό
- Ζοράν Μαμντάνι: Σνομπάρει Γουίντουρ και Μπέζος με ηχηρό όχι στο Met Gala – Ρίχνει το γάντι στην ελίτ


