Αντιδρώντας στην κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων στην Βαλτική, η Συμμαχία σχεδιάζει να ενισχύσει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία.

Αντιδρώντας στην κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων στην Βαλτική, η Συμμαχία σχεδιάζει να ενισχύσει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ.

«Θα γίνουν πολλές προσαρμογές στο πρόγραμμα των γυμνασίων. Η πρώτη σειρά αλλαγών δεν θα είναι η αριθμητική αύξηση, αλλά η ομαδοποίηση για την καλύτερη προετοιμασία των δυνάμεών μας και για να επιτραπεί στα κράτη να συνεργάζονται ως δύναμη του NATO» δήλωσε ο Μπρίντλαβ.

Προσέθεσε ωστόσο πως εξετάζεται και η αύξηση ορισμένων ασκήσεων.

Οι δηλώσεις Μπρίντλαβ έγιναν κατά διάρκεια επίσκεψής του στη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Στετίνο, στη βορειοδυτική Πολωνία.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια στους αυτονομιστές μαχητές στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προοπτική έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

«Ναι, υπήρξε μια προσωρινή ανάσχεση, αλλά αυτό που δεν σταμάτησε είναι ο συνεχής ανεφοδιασμός, η συνεχής εκπαίδευση και η συνεχής οργάνωση των δυνάμεων ανατολικά του μετώπου των συγκρούσεων» δήλωσε.

«Οι δραστηριότητές τους [σ.σ. των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας] συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr