Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού ξέσπασε γύρω από το ποιος ήταν ο εμπνευστής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η αφορμή της κόντρας ήταν το βιογραφικό του Παναγιώτη Καρκατσούλη, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αναφέρεται, λοιπόν σε αυτό ότι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο, μεταξύ άλλων είχε την ιδέα δημιουργίας των ΚΕΠ.

«Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν υφυπουργός εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε έντονα, με ένα μακροσκελές κείμενο υπό τον τίτλο «Η αλήθεια για τα ΚΕΠ».

«Η έλλειψη έτερης σοβαρής πολιτικής αναφοράς εντός του Ποταμιού, φαίνεται ότι τους οδήγησε να χαρακτηρίσουν τον καλύτερο Δημόσιο Υπάλληλο και ως εμπνευστή των ΚΕΠ!».

Υπενθυμίζει «για την αποκατάσταση της αλήθειας» όπως λέει ότι ο Σταύρος Μπένος έχει διηγηθεί πως γεννήθηκε η ιδέα των ΚΕΠ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή:

«Η ιδέα γεννήθηκε σε ένα σπουδαίο διεθνές συνέδριο, που έγινε το Δεκέμβριο του 1998 στους Δελφούς με θέμα «Η Ποιότητα στη Δημόσια Διοίκηση», όπου συμμετείχαν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, ειδικοί στη λειτουργία του κράτους από όλο τον κόσμο. Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου αυτού ήταν: «Πρώτα ο Πολίτης». Η πρώτη εφαρμογή έγινε στο Αιγαίο, την περίοδο που ήμουν υπουργός Αιγαίου με το πρόγραμμα «Αστερίας». Αργότερα το πρόγραμμα τέθηκε υπό την ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ με την οριστική μορφή των ΚΕΠ».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στην υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλε πλειάδα κυβερνητικών στελεχών, οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Βάσω Παπανδρέου, Λεωνίδας Τζανής και Κώστας Σκανδαλίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ