Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne Turbo S 2016: Στη... sportscar πλευρά των SUV

Porsche Cayenne Turbo S 2016: Στη… sportscar πλευρά των SUV

Η γκάμα του προσφάτως ανανεωμένου δημοφιλούς SUV της Porsche συμπληρώνεται με την κορυφαία εκδοχή του η οποία προσφέρει αυξημένη ισχύ και ορισμένα εξωτικά χαρακτηριστικά προσανατολισμένα στις επιδόσεις, μεταξύ των οποίων και οι δεκαπίστονες δαγκάνες του συστήματος πέδησης.


Την κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης Cayenne παρουσιάζει η γερμανική φίρμα στο «floor» του Detroit.

H Cayenne Turbo S διαθέτει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 biturbo κινητήρα των 4,8 λίτρων η ισχύς του οποίου αυξάνεται κατά 20 ίππους και κατά 50 Nm ροπής και ανέρχεται πλέον σε 570 ίππους και 800 Nm ροπής.

Ως αποτέλεσμα η Cayenne Turbo S ολοκληρώνει τη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, κοινώς είναι κατά 4/10 του δευτερολέπτου ταχύτερη από την προηγούμενη αντίστοιχη εκδοχή της. Η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 284 χλμ./ώρα ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις των Γερμανών η νέα Turbo S έκδοση του δημοφιλούς SUV κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο στο θρυλικό “Ring” σε χρόνο 7:59:74.

Στον εξοπλισμό της συμπεριλαμβάνεται το σύστημα Traction Management το οποίο μεταδίδει την κίνηση κατά προτεραιότητα στους πίσω τροχούς εκτός αν υπάρξει απώλεια πρόσφυσης οπότε η κίνηση «μοιράζεται» και στους μπροστινούς τροχούς.

Στα συστήματα της Cayenne Turbo S δίνουν επίσης το παρών τo οικείο σύστημα διαχείρισης ροπής της φίρμας, Porsche Torque Vectoring Plus καθώς και το σύστημα παραμετροποίησης των ρυθμίσεων του πλαισίου, Porsche Dynamic Chassis Control, το οποίο εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση.

Επίσης για πρώτη φορά τα κεραμικά δισκόφρενα διάστασης 420 mm στους μπροστινούς τροχούς συνοδεύονται από δεκαπίστονες δαγκάνες. Πίσω τα κεραμικά δισκόφρενα είναι μικρότερα, 370 mm και συνοδεύονται από τετραπίστονες δαγκάνες.

Σε ό,τι αφορά τα οπτικά γνωρίσματα της Cayenne Turbo S, διαθέτει φωτιστικά σώματα LED, διαφορετικού χρωματισμού γρίλια, ενώ προχωρώντας προς τα πίσω, διακρίνονται οι θόλοι στο χρώμα του αμαξώματος, η αεροτομή, η σπορ εξάτμιση ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αλά 911 Turbo ζάντες που ντύνουν τους τροχούς των 21 ιντσών.

auto.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024