Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλελεύθερος: Γνωστό από το 2013 το «λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές

Φιλελεύθερος: Γνωστό από το 2013 το «λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Λευκωσία γνώριζε εδώ και τουλάχιστον 15 μήνες το περιεχόμενο της απόφασης για τις Κυπριακές Αερογραμμές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Κατά την εφημερίδα, ο Νίκος Αναστασιάδης και πέντε υπουργοί που τον συνόδευαν στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων (27 Νοεμβρίου 2013) έλαβαν γνώση των προθέσεων της Κομισιόν να κρίνει ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Λευκωσία γνώριζε εδώ και τουλάχιστον 15 μήνες το περιεχόμενο της απόφασης για τις Κυπριακές Αερογραμμές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Κατά την εφημερίδα, ο πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και πέντε υπουργοί που τον συνόδευαν στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων στις 27 Νοεμβρίου 2013 έλαβαν γνώση των προθέσεων της Κομισιόν να κρίνει ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε ενημερωθεί αρμοδίως από τον τότε επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Αλλά και η τρόικα είχε ανάψει «κόκκινο» για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Κυπριακών Αερογραμμών, θεωρώντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος που βρίσκεται εντός μνημονιακού προγράμματος, δεν πρέπει να παραχωρήσει ούτε σεντ προς έναν «προβληματικό» αερομεταφορέα.

Έγγραφο της ΕΕ, το οποίο είχε αποκαλύψει η εφημερίδα, εξουσιοδοτούσε τον τότε αρμόδιο Επίτροπο, Όλι Ρεν, να υπογράψει το αναθεωρημένο Μνημόνιο της Κύπρου, επισημαίνοντας τα εξής: «Απαιτείται όπως οι Αρχές (σ.σ. της Κύπρου) δεν υλοποιήσουν οποιαδήποτε μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κρατική βοήθεια προς τις Κυπριακές Αερογραμμές, εκτός και εάν αυτά εγκριθούν από την Κομισιόν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024