Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλη της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσαν οι ένοπλοι

Μέλη της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσαν οι ένοπλοι

Για συντονισμένη δράση με τους αδελφούς Κουασί μίλησε στο δίκτυο BFMTV πριν πέσει νεκρός ο Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο και δολοφόνος της Γαλλίδας αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο Σερίφ Κουασί, εκ των δύο αδελφών που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι είχε χρηματοδοτηθεί από την Αλ Κάιντα της Υμένης. Οι δηλώσεις αμφότερων στο BFMTV δημοσιοποιήθηκαν μετά τη λήξη του θρίλερ στη Γαλλία.

Για συντονισμένη δράση με τους αδελφούς Κουασί μίλησε στο δίκτυο BFMTV πριν πέσει νεκρός ο Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο και δολοφόνος της Γαλλίδας αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο Σερίφ Κουασί, εκ των δύο αδελφών που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι είχε χρηματοδοτηθεί από την Αλ Κάιντα της Υεμένης.

Οι δηλώσεις αμφότερων στο BFMTV δημοσιοποιήθηκαν μετά τη λήξη του θρίλερ στη Γαλλία με το θάνατο όλων των δραστών και τεσσάρων ομήρων στις σχεδόν ταυτόχρονες επεμβάσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας σε Νταμαρτέν και Βενσέν.

Πριν σκοτωθεί κατά την αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων στο εβραϊκό παντοπωλείο ο Κουλιμπαλί υποστήριξε μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και σκοπός του ήταν να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους και να πλήξει τους Εβραίους.

Ο Σερίφ Κουασί είπε στο ίδιο κανάλι ότι τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης. Ο ίδιος σκοτώθηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Σαΐντ, στο τυπογραφείο όπου είχαν ταμπουρωθεί στη βόρεια Γαλλία.

«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που μεταδόθηκε από το κανάλι μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.

Ο Αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία οι αδελφοί Κουασί και ο Κουλιμπαλί ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι. Μία γυναίκα με αδιευκρίνιστο ακόμη ρόλο ανήκε σύμφωνα με την γαλλική Εισαγγελία στον ίδιο πυρήνα. Πρόκειται για την 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν, η οποία φέρεται να ήταν για χρόνια σύντροφος του Κουλιμπαλί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024