Νέα απόφαση «βόμβα» ήρθε να ταράξει τα νερά του ελληνικού μπάσκετ, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ (αρχικά είχε δηλώσει αναρμόδιος) αποφάσισε να κάνει δεκτή την ένσταση του Ολυμπιακού για την αντικανονική παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ (9 Οκτωβρίου) και κατακύρωσε στα χαρτιά τη νίκη-πρόκριση των Πειραιωτών στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Δικαίωμα έφεσης στο ΑΣΕΑΔ έχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά ακόμη ο ΠΑΟΚ για να μάθει με σιγουριά ποιος και πότε θα είναι ο αντίπαλός του στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Αρχικά, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε κρίνει ως απαράδεκτη την ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός δηλώνοντας ουσιαστικά αναρμόδιος ν’ αποφανθεί, καθώς ο θεσμός του Κυπέλλου βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Το ΑΣΕΑΔ, όμως, ακύρωσε την αρχική απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ζητώντας του να δικάσει εκ νέου την ένσταση του Ολυμπιακού και να λάβει απόφαση.

Κατόπιν εκείνης της εξέλιξης, η ΕΟΚ είχε αναβάλει τον προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 22/12 ημιτελικό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, περιμένοντας τη νέα απόφαση (δηλαδή τη σημερινή) του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ επί της ένστασης των «ερυθρόλευκων».

Ο προημιτελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είχε λήξει με 77-76 υπέρ των «πρασίνων». Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Κυπέλλου ήταν επώδυνη για τον Ολυμπιακό και είχε ως συνέπεια την παραίτηση του τεχνικού του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά από συγκέντρωση οπαδών των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ και τον προπηλακισμό της αποστολής κατά την άφιξή της στο κλειστό του Φαλήρου από το ΟΑΚΑ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε πριν από τις γιορτές, ωστόσο η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή.Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:


«ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ .ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος».

Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, ωστόσο το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών είχε παραπέμψει την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας