Συγκεντρώσεις για το Charlie Hebdo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Με το σύνθημα «Je Suis Charlie», κάτοικοι της Αθήνας βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (οδός Σίνα 31), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo. Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού.
Με το σύνθημα «Je Suis Charlie», κάτοικοι της Αθήνας βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (οδός Σίνα 31), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού.
@lemondefr athens #JeSuisCharlie rally at the Athens French Institute pic.twitter.com/5zVBWApLyY
— Chris Gramatidis (@ChrisGr_) January 8, 2015
Πολίτες της Αθήνας δείχνουν τη συμπαράστασή τους στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».
{{{ moto }}}
«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού.
«Πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση, που ξεκίνησε ύστερα από μία αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Αθήνα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορειο, ο εμπνευστής της συγκέντρωσης, εκπαιδευτικός Δημήτρης Γουλής, ο οποίος κινητοποιήθηκε μέσω Facebook, προσκαλώντας σε συμμετοχή τους Θεσσαλονικείς.
«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Τρόμος για 22χρονη – «Θα σε πυροβολήσω πέντε φορές»
- Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Η σχέση της με τον Δάνη Κατρανίδη και οι λόγοι που δεν έκαναν παιδί
- Final 4: Αλλαγές στον ΗΣΑΠ – Ειδικά δρομολόγια για φιλάθλους
- Η Μπάγερν υψώνει «τείχος» στη Σίτι για τον Κομπανί και δεν φοβάται τα σενάρια
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442