Την πλήρη αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του θα επιχειρήσει μέσα στο 2015 το μέχρι σήμερα γνωστό ΚΙΑ Picanto επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στις ευρωπαϊκές και μη δυνάμεις της κατηγορίας.

Η μήκους 3,6 μέτρων πρόταση της KIA πρόκειται να ενσωματώσει στοιχεία που κατά κύριο λόγο συναντάς σε μεγαλύτερων διαστάσεων αυτοκίνητα, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου.

Στο περιθώριο των αισθητικών παρεμβάσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις επιφάνειες του αμαξώματος, το Picanto θα αποκτήσει πληρέστερο εξοπλισμό τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και σε επίπεδο ασφάλειας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το νεανικό του προφίλ.

Στη βάση της γκάμας του Picanto θα διατηρηθούν οι τρικύλινδροι ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης του ενός λίτρου, σε εκδόσεις μονού και διπλού καυσίμου.

Αντιστοίχως, η βασική επιλογή ως προς το σύστημα μετάδοσης θα αποτελέσει το μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων, ωστόσο, για τον υπερτροφοδοτούμενο και ισχυρότερο μοτέρ, η κορεατική φίρμα έχει επιλέξει ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί αν η ευρωπαϊκή εκδοχή του ανανεωμένου Picanto θα διαφοροποιείται από την κορεατική, τόσο ως προς τον σχεδιασμό όσο και ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές της.

auto.in.gr