Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Die Welt: Έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν επιστροφή στη δραχμή η TUI

Die Welt: Έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν επιστροφή στη δραχμή η TUI

Προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt. Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

Προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

«Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος το 2011 πρωτοστατούσε για λίγες μέρες στα γερμανικά και ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωνε τότε με στόμφο ότι ‘κανένας Έλληνας ξενοδόχος δεν θα συμμετάσχει σε αυτό’.»

Εννοούσε έναν όρο για πληρωμές σε ευρώ, τον οποίο ήθελε ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας TUI να εισαγάγει στα συμβόλαια ώστε να είναι εξασφαλισμένος από τις απώλειες σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή.

«Ο Ανδρεάδης έκανε λάθος. Σήμερα η TUI παρακολουθεί με χαλαρότητα την συζήτηση για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» αναφέρει η εφημερίδα..

Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε νομισματική εξέλιξη. Στο μεταξύ τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα ώστε οι υποχρεώσεις πρέπει πάντα να πληρώνονται σε ευρώ, δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα και επιβεβαιώνει ότι ο νέος αυτός νομισματικός όρος ισχύει για συμβόλαια με ξενοδόχους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους συναλλάσσεται η TUI.

Το 2009 ο τότε επικεφαλής της TUI Γερμανίας Φόλκερ Μπέτχερ ήθελε να αναγκάσει μόνο τους Έλληνες επιχειρηματίες, όχι όμως τους Ισπανούς, Ιταλούς ή Πορτογάλους, κάτι το οποίο θα είχε ανεβάσει περαιτέρω την αντίδραση στην Αθήνα, λόγω της άνισης μεταχείρισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024