Παγώνουν προεκλογικά οι προσλήψεις στο Δημόσιο
Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο.
Κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύεται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο.
Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής.
Όπως επισημαίνεται από το ΑΣΕΠ, η απαγόρευση επιβάλλεται από τη νομοθεσία και εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας διορισμού ή πρόσληψης.
Αυτό σημαίνει ότι δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού, ούτε πράξεις διορισμού. Δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου και δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού.
Οι διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (Π.Δ. 173/2014, ΦΕΚ 277/Α/31.12.2014), από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση.
Οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις σχετικές ενέργειές τους σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνόδευσε τον βασιλιά Κάρολο & την βασίλισσα Καμίλα την ημέρα γενεθλίων της Νταϊάνα
- Βενεζουέλα – σεισμός: Σχεδόν 2.300 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα
- Κασσελάκης: Θα αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα του – «Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους»
- Κρήτη: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Αεροδιακομιδή του στην Αθήνα
- Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο ματς Βέλγιο-Σενεγάλη (pics)
