Απέρριψε κορυφαία γαλλική τιμητική διάκριση ο Τομά Πικετί
Ο γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί, συγγραφέας του βιβλίου Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα που έχει γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, απέρριψε την υποψηφιότητά του για την κορυφαία γαλλική τιμητική διάκριση, να γίνει μέλος της Λεγεώνας της Τιμής.
Ο γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί, συγγραφέας του βιβλίου Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα που έχει γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, απέρριψε την υποψηφιότητά του για την κορυφαία γαλλική τιμητική διάκριση, να γίνει μέλος της Λεγεώνας της Τιμής.
«Μόλις έμαθα ότι είμαι υποψήφιος για τη Λεγεώνα της Τιμής. Αρνούμαι την υποψηφιότητα γιατί δεν νομίζω ότι είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων να αποφασίζουν ποιος είναι αξιότιμος. Θα ήταν καλύτερο να συγκεντρωθούν στην επιστροφή της ανάπτυξης στη Γαλλία και στην Ευρώπη» είπε ο Πικετί.
Πέρυσι, το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής είχε αρνηθεί να παραλάβει ο διάσημος σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς Ζακ Ταρντί. Μεταξύ αυτών που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν περιλαμβάνεται ο φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ και το ζεύγος Κιουρί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442