Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Ο Πούτιν τελικά «δεν είναι και τόσο έξυπνος»...

Ομπάμα: Ο Πούτιν τελικά «δεν είναι και τόσο έξυπνος»…

«Στρατηγικό λάθος» εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει ο Μπαράκ Ομπάμα την προσάρτηση της Κριμαίας. Η κίνηση δεν αποδείχθηκε τελικά και τόσο έξυπνη λέει ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο National Public Radio (NPR), τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση στη Ρωσία κατέδειξε πως κάνουν λάθος όσοι θεώρησαν τον Πούτιν «ιδιοφυία».

«Στρατηγικό λάθος» εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει ο Μπαράκ Ομπάμα την προσάρτηση της Κριμαίας. Η κίνηση «δεν ήταν και τόσο έξυπνη» λέει ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο National Public Radio (NPR), τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση στη Ρωσία απέδειξε πως κάνουν λάθος όσοι θεώρησαν τον Πούτιν «ιδιοφυία».

Οι διεθνείς κυρώσαν κατέστησαν τη ρωσική οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη στις μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο Ομπάμα επικρίνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους που υποστήριξαν ότι ο Πούτιν ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ίδιο.

«Θυμάστε ότι τρεις ή τέσσερις μήνες πριν, όλοι στην Ουάσινγκτον ήταν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ιδιοφυία και βρισκόταν συνεχώς ένα βήμα πριν από εμάς στο ‘παιχνίδι’, εκφόβιζε και κατέστρωνε τη στρατηγική του για την επέκταση της ρωσικής εξουσίας» δήλωσε.

«Σήμερα, αισθάνομαι ότι τουλάχιστον έξω από τη Ρωσία, ίσως κάποιοι σκέφτονται πως αυτό που έκανε ο Πούτιν ίσως δεν ήταν τόσο έξυπνο» συνέχισε.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε συγκριτικά με τη Ρωσία είναι ότι εμείς διαθέτουμε δυναμική, ζωντανή οικονομία, και εκείνοι όχι» τόνισε ο Ομπάμα προσθέτοντας: «Βασίζονται στο πετρέλαιο. Εμείς βασιζόμαστε στο πετρέλαιο και τα iPads και της ταινίες και κάθε τι άλλο».

Μιλώντας στο NPR ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι ΗΠΑ πρεσβεία στο Ιράν σύντομα. «Ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά νομίζω ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται βήμα-βήμα» ανέφερε.

Αναφερόμενος επίσης στη δράση του Ισλαμικού Κράτους (IS) στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, ο Ομπάμα επιχειρηματολόγησε ότι θα ήταν αντιπαραγωγική η αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών.

«Εάν κάνουμε για άλλους αυτό που πρέπει να κάνουν για τον εαυτό τους -εάν επέμβουμε και στείλουμε πεζοναύτες να πολεμήσουν την ISIL, και οι Ιρακινοί δεν εμπλακούν, τότε αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024