Η αύξηση της αποδοτικότητας των μπαταριών λιθίου-ιόντων, η βελτίωση των αεροδυναμικών επιδόσεων και η ενσωμάτωση νέων εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζουν στο Tesla Roadster αυτονομία που ξεπερνά τα 640 χιλιόμετρα.

Αυτονομία που ξεπερνά ακόμα και τα 640 χιλιόμετρα φιλοδοξεί να προσφέρει η αναβαθμισμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού Tesla Roadster.

Οι αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί το αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster της Tesla έχουν να κάνουν πρωτίστως με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου και δευτερευόντως με τη βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών και την αξιοποίηση νέων εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι το μέγεθος των μπαταριών ιόντων-λιθίου δεν έχει αυξηθεί, η ικανότητα «αποθήκευσης» ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 31%, προσφέροντας στο ηλεκτροκίνητο μοτέρ της Tesla Roadster 70 kWh.

Σε επίπεδο αεροδυναμικής, η βελτίωση των επιδόσεων του Tesla Roadster αγγίζει το 15%, με τον αντίστοιχο συντελεστή να περιορίζεται από τα 0,37 στα 0,31 Cd.

Μειωμένος κατά 20% είναι και ο συντελεστής τριβής των ελαστικών με τα οποία εξοπλίζεται το αναβαθμισμένο Tesla Roadster, επιτρέποντας ουσιαστικά τη κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων με την ίδια ακριβώς ποσότητα ενέργειας.

Συνολικά, η βελτίωση της αποδοτικότητας του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Tesla Roadster, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη έκδοσή του, φτάνει ακόμα και το 50%, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει την κάλυψη αποστάσεων που ξεπερνούν, κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα 640 χιλιόμετρα.

auto.in.gr