Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικός σκότωσε «ένοπλο» νεαρό Αφροαμερικανό κοντά στο Φέργκιουσον

Αστυνομικός σκότωσε «ένοπλο» νεαρό Αφροαμερικανό κοντά στο Φέργκιουσον

Φόβος για νέα ένταση στο Φέργκιουσον: Αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα 18χρονο Αφροαμερικανό που, σύμφωνα με την αστυνομία, τον σημάδευσε με όπλο σε βενζινάδικο στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον. Τεταμένες αντεγκλήσεις κόσμου και αστυνομίας γύρω από το σημείο λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τρεις συλληφθέντες μεταξύ όσων είχαν συγκεντρωθεί στο βενζινάδικο. Βίντεο, φωτορεπορτάζ.

Φόβος για νέα ένταση στο Φέργκιουσον: Αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα 18χρονο Αφροαμερικανό που, σύμφωνα με την αστυνομία, τον σημάδευσε με όπλο σε βενζινάδικο στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον.

Τεταμένες αντεγκλήσεις κόσμου και αστυνομίας λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τρεις συλληφθέντες μεταξύ όσων είχαν συγκεντρωθεί στο βενζινάδικο.Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μπέρκλεϊ, πολύ κοντά στο Φέργκιουσον, κοντά στα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (τοπική ώρα).

Ομάδα αστυνομικών βρέθηκε περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο βενζινάδικο κάνοντας το «πέρασμα ρουτίνας» για έλεγχο. Ένας από τους αστυνομικούς εντόπισε δύο νεαρούς και τους πλησίασε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μπράιν Σέλμαν ανέφερε ότι όταν ο αστυνομικός τους πλησίασε, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και τον σημάδευσε. Ο αστυνομικός πυροβόλισε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος διέφυγε.

Βίντεο που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σεντ Λούις, φέρεται να δείχνει τον νεαρό να υψώνει το όπλο του, πριν δεχθεί πυρά:

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του νεαρού τον αναγνώρισε ως τον Αντόνιο Μάρτιν. Η ανακοίνωσή της αστυνομίας υπογράμμισε πως ο αστυνομικός «πυροβόλησε φοβούμενος για τη ζωή του».

Οι αναφορές θέλουν την αστυνομία να είχε αποκλείσει το βενζινάδικο ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο αφού εξέπνευσε ο 18χρονος.

Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το βενζινάδικο, ενώ ακόμη δεν είχε φτάσει το ασθενοφόρο, είχε τεταμένες αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024