Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φουσκώνει το Pegida, ξανά αντιμεταναστευτικά συνθήματα στη Δρέσδη

Φουσκώνει το Pegida, ξανά αντιμεταναστευτικά συνθήματα στη Δρέσδη

Τουλάχιστον 17.500 άτομα συμμετείχαν στη δέκατη κατά σειρά διαδήλωση του κινήματος Pegida κατά της «ισλαμοποίησης της Δύσης» στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας. Απέναντί τους στάθηκαν τουλάχιστον 4.000 διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμαχίας «Δρέσδη χωρίς ναζί», ενώ άλλοι 400 πολίτες συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία της πόλης προσευχόμενοι για την οικουμενική ειρήνη.

Τουλάχιστον 17.500 άτομα συμμετείχαν στη δέκατη κατά σειρά διαδήλωση του κινήματος Pegida κατά της «ισλαμοποίησης της Δύσης» στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Απέναντί τους στάθηκαν τουλάχιστον 4.000 διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμαχίας «Δρέσδη χωρίς ναζί», ενώ άλλοι 400 πολίτες συγκεντρώθηκαν σε εκκλησία της πόλης για να συμμετάσχουν σε προσευχή για την οικουμενική ειρήνη.

Κατά την καθιερωμένη συγκέντρωση της Δευτέρας οι συμμετέχοντες τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα εναντίον του «εξισλαμισμού της Δύσης».

Την περασμένη Δευτέρα το κίνημα που οργανώνει τις διαδηλώσεις, οι «Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) είχε «κατεβάσει» 15.000 άτομα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σαξονίας.

Ο προτεστάντης επίσκοπος της Σαξονίας, Γιόχεν Μπολ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα μέλη του κινήματος Pegida αναζητούν τρόπους για να «εκμεταλλευτούν τα σύμβολα του χριστιανισμού και μία χριστιανική παράδοση σε ένα πολιτικό σκοπό».

Επίσης τη Δευτέρα 12.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας (νότια) εναντίον της Pegida.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Couragiert, ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ τάχθηκε υπέρ μίας «επανάστασης των τίμιων πολιτών», επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2000 έπειτα από τον εμπρησμό συναγωγής στο Ντίσελντορφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024