«Παρελθόν» από τους Μπόστον Σέλτικς, μετά από 9 χρόνια, αποτελεί ο Ραζόν Ρόντο, ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τους Ντάλας Μάβερικς, με τις δύο ομάδες να συμφωνούν σε ανταλλαγή.

Η ομάδα της Βοστόνης έλαβε ως ανταλλάγματα τους Μπράνταν Ράιτ, Τζεϊ Κράουντερ και Τζαμίρ Νέλσον, καθώς και δύο επιλογές στο ντραφτ, ενώ εκτός από τον Ρόντο παραχώρησε και τον πάουερ φόργουορντ, Ντουάιτ Πάουελ.

Ο 28χρονος Ρόντο ήταν ο μόνος παίκτης που είχε μείνει στη Βοστόνη από τους βασικούς παίκτες εκείνης της ομάδας των Σέλτικς που κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ το 2008 και που έφτασαν μέχρι τους τελικούς το 2010.

Στην προσπάθεια των «Κελτών» να «χτίσουν» μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και πάλι, είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό πως ο Ρόντο θα έπρεπε να φύγει.

Παρά τους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός στο μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων σεζόν, ο Ρόντο έχει επανέλθει, όπως φαίνεται και από τους 8,3 πόντους που πετυχαίνει μέσο όρο φέτος, αλλά και τις 10,8 ασίστ ανά αγώνα, κορυφαίος μέσος όρος στον πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ για τη σεζόν που διανύουμε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ