Σκάφος με 200 μετανάστες ρυμουλκείται προς τη Σικελία
Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 117 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε ελληνικά παραπλέοντα σκάφη και το πλοίο ρυμουλκείται προς τη Σικελία.
Ακυβέρνητο σκάφος με περίπου 200 μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 117 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος, με εντολή του ΕΣΚΕΔ, έσπευσαν άμεσα πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβασθούν σε κάποιο από αυτά με προορισμό την Ελλάδα.
Ύστερα από διαπραγματεύσεις, το σκάφος -ένα μεγάλο αλιευτικό- με τους μετανάστες ρυμουλκείται από φορτηγό πλοίο με προορισμό τη Σικελία.
Σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Νοέμβριο του 2014 σημειώθηκαν στη χώρα μας συνολικά 193 περιστατικά παράνομης εισόδου και εξόδου παράτυπων μεταναστών, συνελήφθησαν 3.447 αλλοδαποί και 57 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 23 σκάφη και 16 οχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτάβι: Ο «χρυσός» κανόνας της κοινωνικοποίησής του
- Ο Δράκουλας στα δόντια του Έλβις – Αναπάντεχο επιχειρηματικό deal για «αφαίμαξη τουριστών»
- Τα σοβαρά προβλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκαρούμπα, η κατάσταση του Φελίζ και τα δεδομένα στο «5»
- Ζαχαράκη για πανελλαδικές: «Το ισχύον μοντέλο έχει φτάσει στα όρια του – Να μην κρίνεται το μέλλον σε μία τρίωρη εξέταση»
- Υποβοηθούμενος θάνατος: Πρώτη υπόθεση ευθανασίας στην Ουρουγουάη
- Εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα: Νέες μαρτυρίες-κλειδιά – Στο Μίσιγκαν κρύβεται ο καταζητούμενος σύζυγος


