Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνουν» οι μετεγγραφές στις Αρχιτεκτονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

«Παγώνουν» οι μετεγγραφές στις Αρχιτεκτονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Παγώνουν, με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου Επικρατείας, οι μετεγγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου, η αναστολή επιβάλλεται για να αποτραπεί ανεπανόρθωτη στη λειτουργία των δύο σχολών.

«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι μετεγγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την αναστολή απαραίτητη για να αποτραπεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των δύο σχολών, λόγω του μεγάλου αριθμού των μετεγγραφών.
Η προσωρινή διαταγή αφορά τόσο τις μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών όσο και αυτές που γίνονται με οικονομικά κριτήρια και ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Αναστολών.
Όπως είναι γνωστό, στο Συμβούλιο Επικρατείας είχαν προσφύγει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών, υποστηρίζοντας ότι τόσο οι υπουργικές αποφάσεις για τις μετεγγραφές προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024