Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη νταντά που ξυλοκόπησε βρέφος

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη νταντά που ξυλοκόπησε βρέφος

Μια οικιακή βοηθός από την Ουγκάντα, η οποία ξυλοκόπησε άγρια ένα νήπιο 18 μηνών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Η πράξη της νταντάς είχε καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια οικιακή βοηθός από την Ουγκάντα, η οποία ξυλοκόπησε άγρια ένα νήπιο 18 μηνών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Η πράξη της νταντάς είχε καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τζολί Τουμουχίργουε, ηλικίας 22 ετών, δήλωσε ένοχη για «βασανιστήρια», ένα έγκλημα που τιμωρείται με έως και 25 χρόνια κάθειρξη.

Όμως την Παρασκευή στο δικαστήριο της Καμπάλα η δικαστής χαρακτήρισε τα γεγονότα «κακοποίηση», ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια.

Η δικαστής Λίλιαν Μπούσαν έκρινε ότι η Τουμουχίργουε διέπραξε «αδικαιολόγητες και ασυγχώρητες» πράξεις και την καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τη «βία που ασκήθηκε» σε βάρος ενός «αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού».

Η κατηγορούμενη δεν αντέδρασε όταν έμαθε την ποινή της, ενώ η μητέρα του νηπίου ξέσπασε λίγο αργότερα σε κλάματα. Η Τουμουχίργουε είχε εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο.

Οι γονείς του παιδιού είχαν τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού τους μία κάμερα παρακολούθησης που κατέγραψε εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει, οι οποίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Στο βίντεο απεικονίζεται η νταντά να χαστουκίζει με δύναμη δύο φορές το κοριτσάκι την ώρα που το ταΐζει, προτού το πετάξει βίαια στο πάτωμα όταν εκείνο κάνει εμετό.

Ενώ το παιδί βρίσκεται στο πάτωμα, το χτυπά με ένα φακό, έπειτα το ξυλοκοπεί από τα πόδια έως το πρόσωπο και στην κοιλιά και το ποδοπατεί με όλο της το βάρος, προτού το μεταφέρει, κρατώντας το από το χέρι ενώ εκείνο έχει προφανώς χάσει τις αισθήσεις του, εκτός του δωματίου.

Το μωρό δεν υπέστη σοβαρή σωματική βλάβη, όπως μετέδωσε ο Τύπος της Ουγκάντας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024