Ο ιδρυτής του Facebook απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουμπιού Dislike, δίπλα στο περίφημο Like της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. «Με το Dislike, θα προωθούσαμε το κακό, την υποτίμηση των αναρτήσεων των μελών μας», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε επίσης ότι «Όσοι ζητούσαν το Dislike, ήθελαν να υποδείξουν κάτι κακό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό. Δεν θα φτιάξουμε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται ένας μηχανισμός ψηφοφορίας στο Facebook για να χαρακτηρίζει καλά ή άσχημα τα post -δεν τους προσθέτει αξία, δεν προσφέρει κάτι καλό στην κοινότητα».

Υπάρχουν πολλές φορές που μοιραζόμαστε λυπηρά γεγονότα από την ζωή μας, είπε σε εκδήλωση στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι όταν αισθάνεστε «άσχημα», δεν θα έπρεπε να σας κάνουν Like! Υπάρχουν όμως τρόποι να εκφραστούν αυτά τα συναισθήματα, αφού μπορείς πάντα να γράψεις ένα σχόλιο. «Το Like είναι ένας εξαιρετικά απλός μηχανισμός για να εκφράσεις κάτι», είπε ο νεαρός Μαρκ.

  • Ξέρατε ότι: Dislike στο Facebook | Απάτη με το κουμπί του μίσους στο Facebook
  • Διαβάστε επίσης για το λεγόμενο Likejacking, δηλαδή την πρακτική μαζικής αγοράς Like, δηλαδή ενός μηχανισμού που προσθέτει πλαστά Like στο στοχευόμενο post ή σελίδα στο Facebook.

In.gr Τεχνολογία