ΔΗΜΑΡ: Θα καταψηφίσουμε κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου
Στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, λέγοντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει «κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες».
Στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, λέγοντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει «κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες».
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας είπε: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες διευκρινίσεις μας η σεναριολογία περί των μελλοντικών κινήσεων της ΔΗΜΑΡ επιμένει, επαναλαμβάνουμε:
» Το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πριν μόλις δύο μήνες, αποφάσισε ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματός μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Συνεπώς, την όποια εκλογική τακτική μας θα την προσδιορίσουμε όταν έρθει η ώρα από θέση αυτονομίας, δηλαδή ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός.
»Αποφασίσαμε, επίσης, ότι θα καταψηφίσουμε κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε στη διαιώνιση πολιτικών που απογείωσαν την ανεργία, τραυμάτισαν την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισαν την οικονομία στην ύφεση.
» Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης. Και σ’ αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλλουμε από θέση αυτονομίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
