Την πρόθεση του να προτείνει την επιστροφή της F1 στους δεκακύλινδρους ατμοσφαιρικούς κινητήρες αποκάλυψε ο B. Ecclestone.

Ο ισχυρός άνδρας της F1 πρόκειται να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στη σύσκεψη του οργάνου που ορίζει τη στρατηγική του θεσμού, προτείνοντας όχι μόνο την επιστροφή στα ατμοσφαιρικά μοτέρ 8 ή 10 κυλίνδρων αλλά και τη διατήρηση των συστημάτων ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS) που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να διατηρήσουν την υβριδική «ταμπέλα» στα μονοθέσιά τους.

Μάλιστα ο Βρετανός, διέψευσε τις φήμες που θέλουν τη Mercedes ή ακόμα και τη Honda να απειλεί με έξοδο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 σε περίπτωση που εγκαταλειφθούν οι υβριδικές μονάδες ισχύος χωρητικότητας 1,6 λίτρων, δηλώνοντας πως η δημιουργία ατμοσφαιρικών συνόλων που θα αποδίδουν περισσότερους από 1.000 ίππους αποτελεί ένα όνειρο για τους κατασκευαστές κινητήρων.

Ο B. Ecclestone δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην προοπτική εισόδου του VW Group στη F1, θεωρώντας πως η επιστροφή στους V8 ή V10 ατμοσφαιρικούς κινητήρες δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τον συγκεκριμένο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η συζήτηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2014, θα αφορά στο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το 2016.

auto.in.gr